ALOE VERA
O minune care dureaza numai doua ore
Aloe Vera contine un complex extraordinar de bogat de substante
dar pentru început putem spune ca doua sunt cele mai
importante:
- aloina, situata imediat sub coaja frunzei, un lichid galben
laptos cu gust amar, folosit de secole ca laxativ (utilizat
sub forma de praf)
- gelul de aloe, un lichid vâscos situat în
interiorul frunzelor.
Principalul dezavantaj care a facut ca folosirea aloei sa
nu fie atât de raspândita pe cât este
de eficienta în tratarea atâtor afectiuni, a
fost instabilitatea accentuata a gelului extras din frunze.
Dupa taierea unei frunze, sucul obtinut prin stoarcerea
acesteia se oxideaza foarte rapid (daca nu este prelucrat
în decurs de doua ore), pierzându-si drastic
din calitatile curative (aproximativ 95 % din principiile
active sunt oxidate si atacate de microorganisme).
Acest fapt a facut ca utilizarea aloei sa fie limitata numai
la zonele unde planta creste în mod natural.
Cu toate acestea, traditiile diferitelor popoare mentioneaza
efectul vindecator extraordinar al plantei de aloe si ofera
metode empirice de conservare a principiilor active continute
în planta. Dintre acestea mentionam medicina populara
româneasca care cunoaste un remediu naturist din aloe
(varianta care creste în regiunea temperata) macerata
în miere si vin, remediu folosit cu succes în
numeroase afectiuni digestive si ca revitalizant în
diferite tipuri de convalescente.
Continuare>>>
|
|