ALOE VERA
De la numai 2 ore la... patru ani!
Gelul din interiorul frunzei este componenta cea mai activa
si mai eficienta din punct de vedere medical a plantei,
dar, în ciuda efectelor sale atât de spectaculoase,
acest dar al naturii nu putea fi folosit decât de
catre cei care aveau acces la aloe în stare proaspata,
pentru ca nu se cunostea un procedeu eficient de conservare
pentru o perioada mare de timp.
În urma a numeroase cercetari în mari institute
ale lumii s-a constatat ca stoparea procesului oxidarii
(si în consecinta pastrarea tuturor principiilor active
din planta) se poate face prin adaugarea unor antioxidanti
naturali, cum ar fi vitaminele naturale A, C si E. Gelul
este astfel stabilizat si rezista o perioada lunga de timp
dupa recoltarea frunzei, pastrându-si intacte toate
calitatile terapeutice.
Întelegându-se importanta terapeutica a gelului
de aloe, oamenii de stiinta din secolul nostru au urmarit
în ultimele decenii realizarea stabilizarii gelului
de Aloe Vera, astfel ca el sa poata fi folosit pe scara
larga de cât mai multi oameni.
Cercetarile în vederea obtinerii metodei de stabilizare
a gelului au fost încununate de succes la sfârsitul
anilor 1940 - începutul anilor 1950 si, în consecinta,
acesta a devenit din acel moment un bun de larg consum.
Pâna în 1968 au fost brevetate mai multe metode
de stabilizare. Firma Aloe Vera of America a realizat doua
brevete privind stabilizarea gelului de aloe numai prin
metode strict naturale, fara aditivi sau conservanti chimici
de sinteza. Aceasta firma a fost încorporata de Forever
Living Products, care a mai brevetat ulterior alte doua
metode de stabilizare. Aceste metode stau la baza obtinerii
unui gel purificat si stabilizat 100%, cu termen de garantie
care a crescut de la 2 ore la patru ani!
|
|